Protherm Leon Hata Kodları ve Çözümleri

Protherm Leon KombiProtherm Leon model kombilerde ekranda arıza kodu ile birlikte eğer “RESET” yazısı da belirir ise servis öncesi resetleme işlemi gerekli olduğuna işaret etmektedir. Leon model kombide direk reset tuşu bulunmaz. Açma-kapama ve konum değiştirme olan düğmeyi “0” konumuna getirip birkaç saniye sonra yeniden mevcut konuma (yaz veya kış konumuna) getirirseniz resetleme işlemini yapmış olursunuz. Arıza durumlarında sorun düzelmediği sürece bu resetleme işlemini maksimum 3 kez tekrarlayabilirsiniz.

Ekranda beliren arıza kodlarının anlamları ve kullanıcı olarak yapabilecekleriniz hakkındaki yazımızı sizler için hazırladık.

Bursa’da Protherm kombi arızalarının tamiri için bizi tercih edebilirsiniz. Hızlı, Hesaplı ve Güvenilir Servis PETEM. Arayın uzman teknisyenlerimiz ile kombi arızasını bir an önce çözüme kavuşturalım.

PETEM Kombi Servisi
0545 360 66 16
0224 361 63 68

kombi servis garantisi

F0 Hata Kodu :  Düşük tesisat su basınç sorunu.

Protherm Leon model kombilerde sıkça karşımıza çıkan tesisat su basıncının düşük olduğunu belirten bir arıza durumudur. Bu sorunda tesisata su basmanız gerekir. Ekranda hata kodu ile birlikte anahtar simgesi de belirmektedir. Leon model kombinin altında bulunan doldurma musluğunu sola çevirerek basıncı 1.5 bara kadar çıkarmalı sonrasında siyah doldurma musluğunu sağa çevirerek kapatmalısınız. Bu işlem sonrasında sorun düzelecek cihaz çalışmaya kaldığı yerden devam edecektir. Arıza durumunda düzelme olmazsa eğer resetleme işlemi uygulayabilirsiniz. Sorunda düzelme olmazsa ya da işlemi yapamazsanız servisi arayarak yardım alabilirsiniz.

F1 Hata Kodu : Aşırı ısınma sorunu.

Tesisat suyu sıcaklığında aşırı yükselmeler olduğunu ve maksimum seviyeyi aşması sebebi ile limit termostatın emniyet amacı ile devreye girerek cihazı bloke ettiğini belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda önce kombi altında bulunan kalorifer vanalarının kapalı olmadığından emin olun. Vanalar kapalı ise mutlaka açın. Bir de cihaz eğer petek konumunda ise petek vanalarına bakabilirsiniz. Vanalar kapalı durumda ise açmalısınız. En azından 2-3 petek mutlaka kullanılır durumda olup vanaları açık şekilde olmalıdır. Buna rağmen arızada düzelme olmazsa eğer birkaç reset uygulaması yapabilirsiniz. Arızada yine bir düzelme olmaz ise; pompa sıkışmış olabilir, kalorifer filtresinde tıkanma olabilir, kalorifer tesisatı tıkalı olabilir, ana eşanjör kireçlenmiş ya da tıkanmış olabilir, üç yollu vana konum atlıyor ya da ortada kalıyor olabilir. Arızanın tespiti ve onarımı için mutlaka servis çağırarak yardım almalısınız.

F2 Hata Kodu : Sıcak su sensör sorunu.

Sıcak su sisteminde aktif olan sensörde sorun olduğunu belirten arıza durumudur. Bu durumda sensörün yanı sıra bağlantılarında ya da borularında da sorun olabilmektedir. Kesin arıza tespiti ve onarımı adına mutlaka servis çağırın.

F3 Hata Kodu : Kalorifer sensör sorunu.

Kalorifer sisteminde çalışan sensörün arızalı olabileceğini, sensör bağlantılarında veya borularında sorun olabileceğini belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda kombiye müdahalede bulunmadan arıza tespiti ve onarımı adına servis yardımı almalısınız.

F4 Hata Kodu : Ateşleme arızası.

Çok sık karşılaştığımız bir sorundur. Ateşleme arızasıdır. Kombinin bir sebeple ateşleme yapamadığını ve gaz yokluğu olduğunu belirtir. Bu arıza durumunda dairenize ve kombinize gelen gazı kontrol etmelisiniz. Vanalara bakarak gaz girişlerini kontrol etmeli, vanalar kapalı durumda ise açık konuma çevirmelisiniz. Kombinize eğer gaz geldiğinden eminseniz dairenizde de gaz var ise birkaç kez resetleme işlemi uygulayabilirsiniz. Servis öncesi yapılan bu kontrol ve uygulamalar neticesinde sonuç aynı ise yani arıza durumunda düzelme olmuyor ise; anakartta, gaz armatöründe, iyonizasyon ve ateşleme elektrotlarında sorun olabilir. Arızanın hem tespit edilmesi hem de çözüme ulaşması açısından mutlaka uzman yardımı alın.

F5 Hata Kodu : Hava akış prosestat arızası.

Hava akış sensörü Leon model kombilerde prosestattır. Prosestat baca hava akışını kontrol eden önemli parçalardan biridir. Kombide ise fanın bekçisi olarak adlandırılabilir. Hava akış sensör arızası durumunda; prosestatın yanı sıra anakart veya fan gibi parçalarda da sorun olabilmektedir. Kullanıcı olarak bu arıza durumunda cihaza herhangi bir müdahalede bulunamazsınız. Servis yardımı alırsanız arızayı yerinde görerek net tespiti yapılır ve müdahale edilerek sorun giderilir.

F6 Hata Kodu : Dış hava sensör arızası.

Dış hava sensörü her kombide bulunmayan, bulunan kombilerde dış ortam sıcaklığına göre kombiyi çalıştıran bir parçadır. Dış hava sensörü arızalı ise onarımı adına servis yardımı gerekir. Dış hava sensörü yok ise elektrik aksağında bir sorun olabilir. Bu durumda da tespit ve onarım için servis yardımı alınmalıdır.

OC Hata Kodu :

Kombiye dış hava sensörü takıldıysa eğer. Dış hava sensörünün devreye girdiğini belirtmektedir. Bir süre sonra ekrandan silinir. Bu bir arıza durumu değildir.

CC Hata Kodu : Kombiye dış hava sensörü takıldıysa eğer. Dış hava sensörünün devreye girmediğini belirtmektedir. Bu bir hata kodu değildir. Cihazın enerjisi kesildiğinde ve tekrardan enerji geldiğinde ekranda kısa süreliğine belirir.

Bir cevap yazın