Protherm Leopard Arıza Kodları ve Çözümleri

Protherm Leopard kombilerde meydana gelen arızaların kodları ve Çözümleri hakkındaki bilgileri sizler için derledik. Protherm Leopard kombilerin Ledli ve Digital ekranlı modelleri bulunmaktadır.

Bursa’da Protherm kombi arızalarının tamirinde hızlı, hesaplı ve güvenilir servis PETEM‘i tercih edebilirsiniz. Uzman teknisyenlerimiz sorunun nedenini tespit ederek bir an önce çözüme kavuşturacaklardır.

PETEM Kombi Servisi
0545 360 66 16
0224 361 63 68

kombi servis garantisi

Digital Ekranlı Modellerde Hata Kodları :

protherm leopard ekranlıF0 Hata Kodu : Düşük su basınç problemi

MODE tuşlu Leopard model kombilerde bu sorun sıkça karşımıza çıkar. Tesisat su basıncının 1 bar altında olduğunu bildiren arıza kodudur. Yani sisteme su eklemek gerekir. “MODE” tuşuna bir defa bastığınız zaman ekranda kısa süreliğine basınç değeri belirecektir. Leopard model kombiye su basmak için sağ altta bulunan mavi doldurma musluğunu sola çevirerek açmalı ve ekrandaki basınç değeri 1,5 olana kadar su basmalı, işlem sonrasında doldurma musluğunu sağa çevirerek kapatmalısınız. Uygulamayı yaptıktan sonra arıza düzelecek ekrandaki hata kodu silinerek mevcut su sıcaklığı derecesi belirecektir. İşlemi yapamazsanız veya yapmanıza rağmen arızada düzelme olmaz ise servis yardımı alabilirsiniz.

F1 Hata Kodu : Ateşleme arızası.

Cihazda ateşleme sorunu oluştuğunu bildirmekte olan bir hata durumudur. Bu sorun ile karşılaştığınızda ilk olarak gaz vanalarını kontrol etmeniz gerekmektedir. Gaz vanaları açık ocağınız çalışmıyor ise (tabi ocak doğalgazlı ise) bu durumda daire de gaz yok demektir. Bu durumda doğalgaz firmasını arayıp bilgi ve yardımları almalısınız. Fakat ocağınız çalışıyor kombi çalışmıyor ise bu durumda servis öncesi birkaç kez kombiyi kapatıp açarak resetleyin. İşlemler sonrasında arıza durumu hala devam ediyor ise; elektronik kart, gaz valfi ya da ateşleme-iyonizasyon çubuklarında sorun olabilir. Teşhis ve müdahale yerinde yapılacağından mutlaka uzman yardımı almalısınız.

F2 Hata Kodu : Kalorifer gidiş suyu sensör arızası.

Kalorifer gidiş suyu sensöründe arıza olduğunda, sensör bağlantılarında kopma-kısa devre durumları söz konusu olduğunda veya sensör boruları nemlenme yaptığında ekranda bu hata kodu yer alır. Bu gibi durumlarda cihaza kullanıcı olarak bir müdahalede bulunmayın. Servis yardımı almanız gerekir.

F3 Hata Kodu : Aşırı ısınma problemi.

Leopard model kombilerde aşırı ısı limit termostatı yer alır. Bu termostat emniyet termostatı olarak da bilinir. Görevi ise; kombi su sıcaklığının maksimum seviyeyi aştığı durumlarda devreye girerek aşırı ısınma sorununa karşı kombiyi bloke etmesi ve korumaya almasıdır. Bu arıza durumu limit termostatın aşırı sıcaklık sebebi ile devreye girdiğini belirtir. Arıza durumu ile karşılaşıldığında önce kombi altında bulunan kalorifer tesisatı vanalarına bakılmalıdır. Vanalar kapalı şekilde ise açılmalıdır. Daha sonrasında kombi kış modunda ise kalorifer vanalarına bakılmalı en az 3 kalorifer vanası açık olacak şekilde ayarlanmalıdır. Arıza durumu devam ederse eğer birkaç reset uygulaması yapılmalıdır. Buna karşın arızanın devam etmesi halinde servis yardımı alınmalıdır. Böyle bir sorunda; pompa sıkışmış, ana eşanjör kireçlenmiş-tıkanmış, üç yollu vana konum değiştiriyor ya da ortada bir yerde kalıyor, kalorifer filtresi tıkanmış, kalorifer tesisatı tıkanmış olabilir. Servis ekiplerinden yardım almanız gerekmektedir.

F4 Hata Kodu : Sıcak su sensör arızası.

Kullanım suyu sensör arızası olarak da bilinir. Böyle bir sorunda kombiden sıcak su alamazsınız. Sıcak su sensöründe, sensör bağlantılarında ya da sensör borularında problem olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için mutlaka uzman yardımı almalısınız.

F5 Hata Kodu : Dış hava sensör arızası.

Leopard kombilerin her birinde dış hava sensörü yoktur. Dış hava sensörünün görevi dış ortamın sıcaklığına bağlı olarak kombinin çalışmasını sağlamaktır. Dış hava sensörü olan kombilerde sensörde bir problem olduğunu belirtir. Dış hava sensörü olmayan kombilerde ise elektriksel bir sorun olabilir. Kullanıcı olarak bu arıza durumunda cihaza müdahalede bulunmadan mutlaka uzman yardımı almalısınız.

F7 Hata Kodu : Kart Hatası yada Su Basınç Hatası

Protherm  leopard  kombilerde görülen f7 arızası iki sebep ile meydana gelebilmekte. İlk olarak  kombinizin su basıncını kontrol ediniz 1 ila 2 bar arasında olması gerekmektedir.  kalorifer sisteminde bulunan su barı normal seviyede olmadığı zaman f7 hatası verebilir. Eğer su basıncı normal değerlerde ise Elektronik ana kart arızası meydana gelmiş demektir. Servis yardımı almanızı öneririz.

F9 Hata Kodu : Cihazın çalışmasına karşın değerler değiştirilemiyor.

Ekranda beliren bu arıza kodu ile birlikte 3.led de yanıp söner. Bu sorunda kullanıcı olarak cihazı şalterinden kapatıp birkaç saniye geçtikten sonra yeniden açmalısınız. Uygulamayı sorun devam ettiği sürece birkaç kez daha tekrarlayabilirsiniz. Yine de sonuç alınamıyorsa eğer cihazın parametre ayarı gerekebilir. Bu konudaki yardımları da uzman Protherm Servisi ekiplerinden almalısınız.

Protherm Leopar Ledli Model Hata Kodları  :

protherm leopard ekransızProtherm Leopar eco Ledi Yanıp Sönüyor ise : Tesisat devresi gidiş-dönüş suyu sensör sorunu.
Kalorifer tesisat suyu sensörü arızalı olduğunda, sensör boruları nemlendiğinde ya da sensör bağlantılarında sorun olduğunda bu sorun yaşanır. Kombi kendini emniyete alarak arızaya geçer. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Protherm Leopar 40 Ledi Yanıp Sönüyor ise: Kullanım suyu sensör sorunu.
Kullanım sıcak suyu sensöründe sorun olduğunu belirten arıza durumudur. Bu durumda kombi sıcak su sağlamaz. Kullanım suyu sensöründe arıza olabilir, sensör borularında nemlenme ya da sensör bağlantılarında bir problem olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Protherm Leopar 50 Ledi Yanıp Sönüyor ise : Hava akış anahtarı sorunu.
Protherm Leopard model kombiler hermetik olduğu için bu arıza durumunda prosestat ile alakalı bir sorun olabileceğini belirtmektedir. Yalnız arıza durumunda sebep sadece prosestat ile alakalı olmayabilir. Fan ya da anakart arızası durumunda, dışarı uzanan borusunun yerinden çıkması ya da olması gerekenden uzun olması halinde de bu sorun yaşanabilir. Birçok sebep söz konusu olabileceğinden, arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Protherm Leopar 60 Ledi Yanıp Sönüyor ise : Aşırı ısınma problemi.
Tesisat su sıcaklığı 98°C üstünde ise ya da eşanjör bölgesindeki sıcaklık 130°C üstünde ise cihaz bloke konuma geçer ve çalışmasını durdurur. Bu led yanıp söner. Bu arıza durumunda reset butonuna basılarak cihaz resetlenmelidir. Resetleme sonucunda sorun hala devam etmekte ise; ana eşanjörde, sirkülasyon pompasında, üç yollu vanada sorun olabilmektedir. Ayrıca kalorifer filtresinin zaman içinde pislik ile dolarak tıkanması ya da tesisatta tıkanma olması halinde de bu sorun yaşanır diyebiliriz. Bu gibi durumlarda arızanın net teşhisi ve onarımı için uzman yardımı almanız gerekmektedir.

Protherm Leopar 70 Ledi Yanıp Sönüyor ise : İyonizasyon-ateşleme sorunu.
Kombi brülöründe yanma olmadığı zaman ya da alev hissedilmediği zaman bu sorun yaşanır. Bu gibi arıza durumlarında gaz giriş vanalarını kontrol ederek kombiye gaz geldiğinden emin olmanız gerekmektedir. Kombinize gaz gelmekte ise sorun kombi parçalarında olabilir. Yine de servis öncesi reset düğmesine basarak kombiyi resetlemelisiniz. Resetleme sonucunda sorun düzelebilir, düzelme olmaz ise başka bir işlem uygulamadan servisi aramalı ve yardım almalısınız. Anakart, gaz grubu ya da elektrotlarda sorun olabilme ihtimali yüksektir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Protherm Leopar 80 Ledi Yanıp Sönüyor ise : Tesisat devresi su basınç hatası.
Kombi tesisat su basıncının düşük veya yüksek durumda olduğunu belirten arıza kodudur. Bu arıza durumu ile karşılaştığınız zaman önce basınç değerini kontrol etmeniz gerekmektedir. Ledlerin üzerine bakacak olursanız eğer 0,3 bar altından başlayarak 2,5 bar üzerine kadar sıralıdır. Bu değer 1 barın altında ise düşük, 2,5 bar üzerinde ise yüksek demektir. Leopar kombi basıncı düşük ise cihazın sağ altında monteli durumda olan mavi doldurma musluğunu sola çevirmeli ve ledler üzerindeki değer 1,5 e geldiğinde doldurma musluğunu kapatarak işlemi sonlandırmalısınız. Kombiye su doldurma işleminin videosunu izlemek için tıklayınız. Bu uygulamadan sonra arıza ledi yanıp sönmeyecek yani sorun düzelecek ve cihaz çalışmaya devam edecektir. Leopar kombi basıncı yüksek ise bu durumda cihaza en yakın radyatör havasını alarak basıncı yine 1,5 e gelene kadar düşürebilirsiniz. İşlem sonrası sorun düzelir. Olur da işlemi yapamazsanız, arıza sıklıkla tekrar ediyorsa veya işlemlerden sonra arızada düzelme olmuyor ise mutlaka arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Protherm Leopar  70 ve 80 Ledi Yanıp Sönüyor ise : Sirkülasyon problemi.
Tesisat gidiş ile dönüş suyu arasında 40°C ısı farkı olduğunda bu ledler yanıp döner. Bu durumda önce kullanıcı olarak kombi altında bulunan tesisat vanalarının ve kalorifer vanalarının açık olduğundan emin olmanız gerekir. Vanalar açık ise; pompa arızalı olabilir, ana eşanjörde sorun olabilir, tesisat tıkalı ya da filtre tıkalı olabilir. Arızanın net teşhisi yapılarak çözüme ulaşması açısından uzman yardımı almanız gerekmektedir.

Protherm Leopard 60 ve 80 Ledi Yanıp Sönüyor ise : Düşük voltaj sorunu.
Şebeke gerilimi 165 V altında ise bu sorun yaşanır. Bu arıza durumunda cihazı resetlemeyi deneyin çünkü reset işlemi otomatik yapılır. Şebeke gerilimi 165 V üzerine çıkar ise sorun kendiliğinden çözümlenir. Bu yüzden bir süre kadar beklemenizi öneriyoruz. Bekleme sonucunda sorun devam eder de düzelmez ise anakart voltaj nedeni ile yanmış ya da arızalanmış olabilir. Anakart bu arıza durumunda tamir edilebilir ya da değişimi yapılabilir. Bu konuda uzman yardımı almanız gerekir. Yalnız müdahaleden sonra sorun yeniden yaşanabilir. Bu ihtimali düşünerek Kombi Regülatörü cihazı kullanmanız gerekmektedir.

Protherm Leopar 50 ve 80 Ledi Yanıp Sönüyor ise : Gaz valfi geri besleme problemi.
Elektronik kart gaz geri besleme sinyali alamadığı zaman ya da kablolarda sorun olduğu zaman bu problem yaşanabilir. Bu gibi arıza durumlarında cihaza müdahaleniz söz konusu değildir. Arızanın teşhis edilerek onarılması açısından servis yardımı almalısınız. Gaz valfinde, kablolarda ya da elektronik kartta sorun olabilir.

PETEM Olarak kombi tamir bakım hizmetleri vermekteyiz. Bizi arayabilir whatsApp hattımızdan teknik destek ve ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.