Immergas Victrix Tera Kombi Arıza Kodları

Immergas Victrix Tera KombiImmergas Victrix Tera Kombilerde meydana gelen arıza durumlarında, ekranda beliren arıza kodlarının anlamlarını ve servis çağırmadan önce varsa kullanıcı olarak yapabileceklerinizi sizler için derledik.

Bursa’da İmmergas kombi arızalarının tamiri için hızlı, hesaplı ve güvenilir servis PETEM‘i tercih edebilirsiniz. Arayın, kısa sürede gelelim. Uzman teknisyenlerimiz ile sorunun nedenini bir an önce tespit ederek çözüme kavuşturalım.

PETEM Kombi Servisi
0545 360 66 16
0224 361 63 68

kombi servis garantisi

01 Arıza Kodu : Brülörde Ateşleme Olmuyor.

Bu arıza durumunda cihaz ateşleme yapmıyor demektir. Ateşleme yapmadığı için de cihaz bloke durumdadır yani çalışmaz. Böyle bir sorunla karşılaştığınız zaman öncelikle kombiye gaz gelip gelmediğini ve konut içinde gaz olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Gaz vanalarının açık olup olmadığını kontrol ediniz, kapalıysa açınız. Ardından resetleme işlemi uygulayın. Bu kontrol ve işlemlerden sonra arıza devam etmekte ise bu durumda başka bir işlem uygulamadan mutlaka uzman yardımı almalısınız. Gaz valfinde, anakartta ya da elektrotlarda (iyonizasyon ve ateşleme) sorun olabilir. Arıza teşhisi ve onarımı için mutlaka servis çağırınız.

02 Hata Kodu : Aşırı Isınma Problemi

Cihazda aşırı ısınma sorunu olduğunu belirtmekte olan hata kodudur. Bu durumda öncelikle kombinin altındaki vanaların ve petek vanalarının açık olup olmadığına bakınız, kapalıysa açınız. Daha sonra kombinizi resetleyiniz. Uygulamaları yaptınız ama sonuç değişmiyorsa ve arıza durumu devam ediyor ise; pompa sıkışmış olabilir, üç yollu vana konum atlıyor ya da takılı kalmış olabilir, ana eşanjör kireçlenmiş ya da tıkanmış olabilir, kalorifer filtresi tıkalı olabilir ya da tesisatta tıkanma durumu olabilir. Kullanıcı olarak cihaza müdahale etmeden  servis desteği almanız gerekmektedir.

03 Hata Kodu : Baca Termostat Hatası

Kombi normal çalışma evresi süresince herhangi bir sebepten kombi bacasında aşırı ısınma oluşursa kombi aşırı ısınmadan ötürü kendisini korumaya alır. Bir müddet bekledikten sonra kombiyi resetleyin. Resetleme sonrası düzelmez veya sık sık tekrarlar ise servis yardımı alınız.

05 Hata Kodu : Kalorifer Ntc Sensör Problemi

Bu hata kodu ekranda yer alıyor ise petekleriniz çalışmıyor ya da beklenen şekilde ısıtmıyor demektir. Kalorifer sensöründe arıza durumu söz konusu olabilir. Kalorifer sensör bağlantılarında kopukluk yada kısa devre  olabilir. Ya da sensör kabloları nemlenmiş olabilir. Arızanın tespiti ve onarımı için mutlaka servis çağırınız.

06 Hata Kodu : Sıcak Su Ntc Sensör Problemi

Sıcak su sorunu yaşayabileceğiniz bir arıza kodudur. Bu arıza durumunda sıcak su sensöründe problem olabilir, sıcak su sensör bağlantılarında kopma olabilir, kısa devre olabilir veya kabloları nemlenmiş olabilir. Arıza tespiti ve çözümü için servisi arayın.

08 Hata Kodu : Reset Selektör Arızası

Reset düğmesine bastığınızda sorun düzelir. Düzelme olmaz ise bu durumda servis çağırınız.

09 Hata Kodu : Dar Ayar İşlevi Aktif Durumda.

Bu arıza durumunda bir süre kadar beklemelisiniz. Düzelme olmaz ise reset işlemi uygulamalısınız. Uygulama sonrasında arıza devam ederse servis çağırınız.

10 Hata Kodu : Tesisat Su Basıncı Düşük.

Kombi su basıncının düşük olduğunu belirtir. Bu arıza durumu ile karşılaştığınız zaman tesisata yani kombiye su basmanız gerekir. Bar göstergesine de bakarsanız eğer basıncın 1 bar altını gösterdiğini göreceksiniz. İmmergas Victrix kombiye su basma işlemi; kombinin sağ altında monteli durumda olan siyah doldurma musluğu ile yapılır. Doldurma musluğunu sola çevirmeli ve bar değeri 1 ile 2 arasına gelene dek su basmalısınız. Su basma işleminden sonra arıza düzelir. Doldurma musluğunu da mutlaka kapatın, açık kalmasın. Sorun düzelmezse veya işlemi yapamazsanız eğer resetleme uygulaması yapmalısınız.

15 Hata Kodu : Konfigurasyon arızası.

Programalama sorunu olarak da bilinir. Cihazın ana kartında yazılımsal yahut donanımsal bir arıza vardır. Bu arıza durumunda cihaza müdahalede bulunmadan arıza tespiti ve onarımı için servis yardımı almalısınız.

16 Hata Kodu : Fan Arızası

Böyle bir sorunda cihaza müdahalede bulunmadan servis çağırınız.

20 Hata Kodu : Alev Oluşmuyor

Hatalı alev oluşumu olarak da adlandırabileceğimiz bir arıza durumudur. Bu arıza durumunda önce cihazınızı resetleyin. Resetleme işlemini birkaç kez yapabilirsiniz. Arızada düzelme olmaz ise servis yardımı almanız gerekir. Bu gibi durumlarda; iyonizasyon elektrodunda, gaz grubunda ya da anakartta sorun olabilir. Tespit ve onarım için servisi aramanız gerekir.

24 Hata Kodu : Tuş Takımı Anormalliği

27 Hata Kodu : Sirkülasyon Sorunu

Kombide su sirkülasyonu sağlanmadığı zaman bu arıza kodunu verir. Bu gibi durumlarda önce tesisat vanalarının ve petek vanalarının açık olup olmadığına bakmalısınız. Vanalar kapalı ise açmalısınız. Vanaların açık olmasına karşın arızanın devam ettiği durumlarda birkaç reset uygulaması yapabilirsiniz. Resetleme sonrasında da arızada düzelme olmaz ise sirkülasyon pompasında veya elektronik kartta sorun olabilir. Arızanın tespit edilip çözümlenmesi için uzman yardımı almalısınız.

29 Hata Kodu : Atık Gaz Sensörü Arızası

31 Hata Kodu : Kumanda Paneli Arızası.

Uzaktan kumanda panelinde bir sorun olduğunda veya bağlantılar ile alakalı bir problem olduğunda bu sorun yaşanır. Bu arıza durumunda net teşhis ve çözüm için cihaza müdahalede bulunmadan servis yardımı almalısınız.

37 Hata Kodu : Düşük Voltaj Problemi

Şebeke voltajının düşük gelmesi sebebi ile meydana gelen bir arıza durumudur. Genelde çok sık karşımıza çıkar. Bu arıza durumunda cihaza reset gibi bir uygulama yapmamalısınız. Çünkü resetleme işlemi otomatik yapılacaktır. Kısa bir süreliğine beklemeniz gerekir. Bu süre zarfında voltaj düzeldiğinde sorunun da düzelme ihtimali vardır. Fakat uzun süre bekleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmaz ise, daireye ve kombiye gelen voltaj da normal ise bu durumda yüksek ihtimalle elektronik kart yanmış olabilir. Elektronik karta müdahale edilmesi açısından uzman yardımı alın. Müdahale sonrasında sorun çözümlenir fakat arıza durumu tekrarlanabilir. Bu gibi durumlarda ise önerimiz Kombi Regülatörü kullanmanızdır. Bu cihazı kullanırsanız arıza durumu tekrarlanmaz ve bu sorunu yaşamak zorunda kalmazsınız.

38 Hata Kodu : Alev Kopması Arızası

43 Hata Kodu : Alev Kopması Arızası

38 hatasının ard arda oluşması durumunu bildirir.

44 Hata Kodu : Gaz Valfinin Maksimum Açık Kalma Süresinin Aşılması Arızası

Kombi gaz valfi bir saat boyunca aralıksız açık kalarak kombi çalışırsa meydana gelir. Kombiyi resetleyiniz.

96 Hata Kodu : Baca Sistemi Arızası

Kombinin atık gaz sisteminde meydana gelen sorunu belirtir. Kombiyi resetleye bilirsiniz, Resetleme sonrası düzelmemesi durumunda kullanıcı olarak kombiye müdahalede bulunmamanızı tavsiye ederiz. Teknik olarak sorunun tespitinin yerinde yapılması gerekir. Genelde; bacanın yerinden çıkması, baca sensöründe sorun olması, bacanın tıkalı olması, elektronik kart, fan ya da prosestat gibi parçalarda sorun olması nedeni ile yaşanmaktadır. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.

Güvenilir, Tecrübeli Servis
Çalışanlarımız gerekli teknik bilgiye sahip olduğu gibi genel nezaket ve müşteri ziyaret kuralları konusunda da bilinçlidir.

Garantili Servis
Yapılan işçilik ve değiştirilen parçalar tarafımızdan 1 yıl garantilidir. Bu sayede müşteri mağduriyeti yaşanmaz.

Randevulu Servis
İstediğiniz gün ve saatte servis vererek kombinizin bakımını veya tamirini gerçekleştirebiliriz.

Her zaman Ulaşılabilir ve  Danışılabilir Servis
Servis hizmeti vermekle kalmıyor, hizmet verdiğimiz cihazlarınızla ilgili kullanım veya öğrenmek istediğiniz bilgilerle ilgili sorularınızı da memnuniyetle yanıtlıyoruz. Arayabilir veya WhatsApp hattımızdan danışabilirsiniz.