Ariston Şofben Resetleme ( Next sft 11/14/16 )

Ariston hermetik şofbenler çeşitli arızalar ve durumlardan dolayı arıza durumuna geçebilir ve ekranında arıza durumu ile ilgili hata kodu verirler. Şofbenin arızaya geçmesi durumunda ilk olarak arıza durumunu ve yapabileceklerinizi  kontrol ederek şofbeni resetlemeniz gerekmektedir. Arıza kodlarının anlamları ve yapabilecekleriniz için tıklayınız.

Bursa’da Ariston şofben arızalarının tamirinde hızlı, hesaplı ve güvenilir servis PETEM‘i tercih edebilirsiniz. Uzman teknisyenlerimiz sorunun nedenini tespit ederek bir an önce çözüme kavuşturacaklardır.

PETEM Kombi Servisi
0545 360 66 16
0224 361 63 68
Hızlı, Hesaplı ve Güvenilir Servis

ariston hermetik şofben

Ariston şofbeni resetlemek için; Şofben, kendi içinde gerektiğinde çalışmayı kapatan elektronik kart tarafından yapılan kontrollerle arızalara karşı korunmaktadır. Şofben bloke olduğunda ekrandaki alev işareti kaybolur ve bir hata kodu belirir. Sistemi yeniden yüklemek yani resetlemek için Açma/ Kapama butonuna basınız, ekranda reset yazısı belirince tuşa basmayı bırakınız. Hata kodu kalmaya devam ediyorsa, şofbeni kapatınız. Gaz vanasını kapatınız ve elektrik beslemesini kapatınız. Arızanın çözümü için servis çağırınız.

Bir cevap yazın