Kombi Kapalıyken Petekler Isınıyor

Kombi yaz konumundayken petekler ısınıyor, kombi kapalı petekler sıcak, sıcak suda petekler ısınıyor, sıcak suyu açınca petekler ısınıyor, kombi yanmadığı halde petekler ısınıyor, sıcak su açıldığında petekler çok ısınıyor diyorsanız bunun bir kaç sebebi vardır, makalemizi okumanızı tavsiye ederiz.

Bursa’da, kombi arızalarının tamiri için bizi tercih edebilirsiniz. Hızlı, Hesaplı ve Güvenilir Servis PETEM. Arayın uzman teknisyenlerimiz ile kombi arızasını bir an önce çözüme kavuşturalım.

PETEM Kombi Servisi
0545 360 66 16
0224 361 63 68

kombi servis garantisi

Kombi Yaz Konumunda İken Petekler Isınıyor İse;

Kombi yaz konumunda petekleri ısıtıyor, bu problemin bir kaç türlü sebebi olmaktadır, önemli olan sıcak su açıkken mi, açmadan mı petekler ısınıyor olduğu bilinirse arıza tespiti daha kolay olacaktır. Mesela sıcak su musluğunu açmadınız ama yinede petekler ısınıyor, böyle bir durum da elektronik kart kombiyi kendine çalıştırıp peteklerin ısınmasına sebep olabilir, aynı zaman da Ntc sensör  ( sıcaklık hissedici ) cihazı kendi kendine çalıştırıp ihtiyaç yokken dahi yaz konumunda peteklerin ısınmasına neden olabilir. Benzer şekilde, konum anahtarı yazdan kışa geçmemizi sağlayan anahtar eğer kırılmış ya da deforme olmuş ise, biz petek konumundan, sıcak su konumuna geçiş yaptığımızı sandığımız kombi, aslında kış konumunda kalmış olabilir.
En çok karşılaşılan diğer problemler ise üç yollu vana arızasıdır. Böyle bir durumda kombi sıcak suyu açtığınızda otomatik olarak kalorifer kısmını kapatma işlemi yapar, ancak kapama işlemi tam olarak gerçekleşmez ise bu sırada musluğa gitmesi gereken sıcaklık aynı anda peteklere de gitmeye başlayacak, bu da kombi yaz konumunda petekleri ısıtıyor sorununu ortaya çıkaracaktır. Maalesef servis çağırmanız gereklidir.

Kışın Petekler Kısık Olduğu Halde Duş Alırken Petekler Aşırı Isınıyor İse;

Çoğu zaman sıcak suyun ayarını yüksek ve akışını tazyikli isteriz. Ancak tasarruf olsun diyede petekleri kısık durumda tutarız. Duş alırken kısık olan peteklerin çok  ısındığını fark ettiniz!. İşte bu durum da kombi arızası meydana gelmiştir.Sebebi, sıcak su kullanımı sırasında kombi hidrolik ya da aracı bir step motor sayesinde kalorifer kısmını  otomatik olarak kapatma işlemini gerçekleştirir. Ancak bu kombinin bu işlemi tam olarak yerine getirilmediğinde bir takım sorunlar ile karşılaşırız.

İste tam da bu nokta da sıcak su açıldığında peteklerin çok ısınması karşımıza çıkar. Bu durum hoş karşılanacak bir olay değildir. Kombi hem fazla gaz yakar hemde sıcak suyu verimli olarak ısıtamaz. Maalesef sizin yapabileceğiniz bir işlem yoktur. Servis çağırmanız gerekir.